Pure Lease
voordelen elektrische auto

En is zakelijk elektrisch rijden iets voor jou?

Elektrische auto’s zijn de toekomst. Vanaf 2030 mogen er alleen nog emissieloze voertuigen verkocht worden en het aanbod van elektrische auto’s groeit. De transitie naar een duurzame toekomst is dus in volle gang, maar wat zijn de voordelen van een elektrische auto voor jouw bedrijf? In deze blog vertellen we je over alle voordelen van zakelijk elektrisch rijden.

Lagere bijtelling voor elektrische auto’s

Het grootste voordeel van een elektrische auto is de lage bijtelling. Je betaalt minder bijtelling voor elektrische auto’s, als je meer dan 500 kilometer per jaar privé rijdt. Vanaf 1 januari 2023 is de bijtelling slechts 16% voor elektrische auto’s, terwijl benzineauto’s 22% betalen. Houd er rekening mee dat de bijtelling kan veranderen, dus controleer elk jaar het juiste percentage.

Je ontvangt subsidie van de overheid

Ben je ondernemer of heb je een non-profitorganisatie? En kies je een nieuwe, volledig uitstootvrije/emissieloze bedrijfsauto in een Operational lease contract? Dan kun je profiteren van een subsidie. Wij kunnen de SEBA subsidie voor je aanvragen en het is de moeite waard, het loopt namelijk op tot € 5.000 euro per auto.

Meer over SEBA lezen doe je hier.

Subsidies laadpaal

Naast de subsidie op je elektrische auto, ontvang je ook subsidie op je laadpaal. Subsidies op laadpalen helpen ondernemers in hun overstap naar een groene toekomst en verlagen de kosten in deze overstap.

Overige subsidies op elektrische voertuigen

Je ontvangt niet alleen subsidie op je auto en laadpaal, maar ook:

● MIA subsidie

MIA staat voor de Mileu-investeringsaftrek. Deze investeringsaftrek levert fiscaal voordeel op, doordat je investeringen doet in milieuvriendelijke producten of bedrijfsmiddelen.

Positieve invloed op je bedrijfsimago

Bedrijven die overschakelen op elektrische voertuigen laten zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen. Dit heeft positieve invloed op bestaande én potentiële klanten. De klanttevredenheid neemt toe onder bestaande klanten, vooral onder milieubewuste consumenten. Tegelijkertijd kan het ook de doorslaggevende factor zijn voor potentiële klanten die twijfelen tussen jouw bedrijf en een concurrent.

Geen wegenbelasting op je elektrische auto tot en met 2024

Een ander voordeel van een elektrische auto is de wegenbelasting. Dat is er namelijk niet. Om volledig elektrisch rijden te stimuleren, heeft de Rijksoverheid een maatregel ingesteld waar je geen wegenbelasting hoeft te betalen. Hierdoor kun je jaarlijks enkele honderden euro’s besparen ten opzichte van een hybride of benzineauto en logischerwijs zit het bij een leasecontract in het maandelijkse leasetarief verwerkt. Deze regel is tot en met 2024 van kracht.

Na 2024 bouwt de wegenbelasting naar verwachting langzaam op:

● In 2025 ontvang je 75% korting

● In 2026 wordt het tarief berekend op basis van het gewicht van de auto, net

zoals bij een auto met een benzinemotor.

Overstappen op de voordelen van een zakelijke elektrisch auto

Ben je overtuigd van de voordelen van een elektrische auto? Hoe sneller je overstapt, hoe langer je profiteert van de voordelen. Misschien is een leasecontract iets voor jou. Hiermee vermijd je hoge aanschafkosten én kom je nog steeds in aanmerking voor subsidies zoals MIA en SEBA.

Overstappen naar een elektrische auto voor jouw bedrijf is heel makkelijk. Neem contact op met onze medewerkers of laat je inspireren door het actuele aanbod.

Meer nieuws

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01: de stijlvolle plug-in hybride 

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01, een stijlvolle plug-in hybride die luxe en duurzaamheid combineert. Nu uit voorraad leverbaar. Lees verder!

Verder lezen
Lynk& Co 01 leasen

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

Kleine elektrische leaseauto is een slimme keus

Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Verder lezen
kleine elektrische leaseauto