Pure Lease
een elektrische bedrijfswagen leasen

Bedrijfswagens steeds vaker elektrisch

In de afgelopen paar jaar is het aantal elektrische auto’s voor zakelijk gebruik explosief gestegen. Een belangrijke drijfveer daarachter is het feit dat de Europese wet- en regelgeving fabrikanten en ondernemers dwingt hun vloot te vergroenen. Een auto mag gemiddeld 95 gram CO₂ per kilometer uitstoten en naar verwachting zal die emissiewaarde de komende jaren nog verder naar beneden worden bijgesteld. Mocht je dus nog twijfelen over het leasen van een elektrische bedrijfswagen, lees dan vooral even verder.

De elektrische bedrijfswagen  

In eerste instantie leek een goede elektrische bestelbus nog een verre toekomstdroom. De eerste elektrische accu’s waren nauwelijks in staat om een flinke actieradius te garanderen, laat staan met een volgeladen bus. De capaciteit van de gemiddelde elektrische accu is echter in korte tijd enorm toegenomen. Hierdoor komen er nu steeds meer elektrisch aangedreven bestelbussen op de markt. Gemiddeld hebben ze een actieradius tussen de 200 en 350 kilometer.

Ruime keuze aan elektrische bedrijfswagens

Voor iedereen een passende oplossing

Inmiddels heeft vrijwel elke autofabrikant één of meerdere elektrische modellen toegevoegd aan zijn assortiment, waardoor het keuzeaanbod inmiddels zeer groot is. De vraag is dus niet meer óf er een passende elektrische leaseauto voor je is, maar welke elektrische leaseauto het beste bij je past. Op basis van je persoonlijke wensen- en eisenpakket kunnen wij je helpen met het vinden van de juiste match.

Kiezen op basis van behoefte en mogelijkheden 

Bij het kiezen van een elektrische bedrijfswagen moet je jezelf altijd eerst een aantal vragen stellen:

  • Hoeveel kilometer moet de wagen kunnen rijden zonder tussentijds te hoeven opladen?
  • Moet de wagen ook een x aantal kilo aan goederen kunnen vervoeren?
  • Hoeveel tijd mag het opladen gemiddeld kosten om geen negatieve invloed op je marges te hebben?
  • Is de infrastructuur van je bedrijf ingericht op het plaatsen van laadpalen?
  • Zijn er andere specifieke eisen of wensen die invloed hebben op je keuze?

Zodra je een inventarisatie hebt gemaakt van je behoeften en benodigdheden, kunnen wij je helpen met het filteren van het aanbod. Binnen no-time hebben we een selectie voor je gemaakt van elektrische bedrijfswagens die perfect bij jou en je bedrijf passen.

Welke leasevorm past bij het leasen van een elektrische bedrijfswagen?

Het is niet alleen het kiezen van de juiste auto dat belangrijk is; ook de juiste leasevorm moet bewust gekozen worden. Elke zakelijke leasevorm heeft zijn eigen voordelen en mate van flexibiliteit. Om te bepalen welke het beste bij jou past, moeten we opnieuw het antwoord op een aantal vragen vaststellen:

  • Wat voor soort bedrijf heb je?
  • Vind je het geen probleem om zelf dingen te regelen of wil je volledig ontzorgd worden?
  • Wil je voor een korte of langere periode leasen?

Op basis van de antwoorden helpen we je graag bij het vaststellen van de juiste zakelijke leasevorm.

Elektrische bedrijfswagen rijden biedt veel voordelen

Wat je eisen en wensen ook zijn, het aanbod aan elektrische bedrijfswagens is inmiddels zo breed dat er altijd een auto is die bij je past. Daarnaast kan het zakelijk leasen van een elektrische bedrijfswagen je diverse fiscale voordelen opleveren. Verder kan het je bedrijfsimago positief beïnvloeden. En natuurlijk draag je bij aan een beter milieu. Meer dan genoeg reden om (een deel van) je wagenpark te vervangen door elektrische auto’s.

We helpen je graag bij het kiezen van een wagen én een leasecontract dat het best bij jou past. Neem direct even contact op met een van onze medewerkers!

Meer nieuws

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01: de stijlvolle plug-in hybride 

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01, een stijlvolle plug-in hybride die luxe en duurzaamheid combineert. Nu uit voorraad leverbaar. Lees verder!

Verder lezen
Lynk& Co 01 leasen

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

Kleine elektrische leaseauto is een slimme keus

Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Verder lezen
kleine elektrische leaseauto