Pure Lease
elektrische auto leasen

De populariteit van een elektrische auto leasen is in de afgelopen jaren enorm toegenomen. Dit komt grotendeels door de opkomst van elektrische modellen, de beschikbaarheid daarvan en de aantrekkelijke bijtelling. Zaken die in een veranderend automotive landschap zeker bijdragen in de keuze voor zakelijke lease auto’s.

Overweegt u om zakelijk een elektrische auto te leasen, maar weet u nog niet waar u op moet letten? Wij zetten de voor- en nadelen in deze blog voor u op een rij zodat u weet waar u aan toe bent.

Voordelen zakelijke elektrische auto leasen

Voor het leasen van een elektrische auto zijn er een aantal zaken die u kunt overwegen. We hebben de vier belangrijkste voordelen voor u op een rijtje gezet:

1.   Lagere bijtelling

In 2022 betaalt u slechts 16% bijtelling, er geldt namelijk een lagere bijtelling voor de bestuurders van elektrische lease auto’s. Momenteel is het bijtellingspercentage 16% tot een fiscale waarde van €40.000,-. Dankzij deze bijtellingsregel kunt u de komende jaren honderden euro’s per jaar besparen. Is de fiscale waarde van uw zakelijke lease auto hoger? Dan geldt dezelfde 22% bijtellingspercentage die momenteel ook voor brandstof auto’s geldt.

2.   Besparing brandstofkosten

De kosten voor elektriciteit zijn aanzienlijk lager dan de kosten voor brandstof. Zeker wanneer er veel kilometers worden gereden zorgt dit voor een flinke besparing. Dit wordt echter wel beïnvloed door de plek van het laden, waarbij aan huis opladen de goedkoopste optie is. Mocht u die mogelijkheid niet hebben, is een laadpaal in de woonwijk altijd nog goedkoper dan langs de snelweg. Langs de snelweg zijn snellaadpalen beschikbaar, waarbij de prijs per Kwh een stuk hoger ligt dan in een woonwijk of aan huis. Wanneer u langs de snelweg oplaadt aan een snellaadpaal, zijn de kosten per k/m zelfs nagenoeg gelijk aan de kosten voor een brandstof auto. Let dus op waar u uw zakelijke lease auto oplaadt!

3.   Elektrisch rijden is milieuvriendelijker

Naast de lage bijtelling is een ander groot voordeel dat uw elektrische lease auto geen schadelijke stoffen uitstoot, en daardoor milieuvriendelijker is ten opzichte van een benzine of diesel auto. Zakelijk rijden in elektrische auto’s draagt dus ook bij aan maatschappelijk verantwoord ondernemen en kan uw bedrijf een ‘groenere’ uitstraling geven.

4.   Elektrische auto’s zijn stil en snel

Een elektrische auto accelereert (in de meeste gevallen) sneller ten opzichte van een auto met verbrandingsmotor. Daarnaast produceert een elektrische auto een stuk minder geluid.

Nadelen elektrische auto leasen

Waar voordelen zijn, zijn ook nadelen. Bij elektrisch rijden zijn er ook een aantal punten waar u rekening mee moet houden, namelijk:

1.   Laadtijd

Met een elektrische auto moet u rekening houden met de oplaadtijd. Helaas duurt het laden een stuk langer dan een tankbeurt. Dit kan vervelend zijn als u hier geen rekening mee heeft gehouden. Het laden van een elektrische auto duurt tussen de 20 minuten en de 8 uur, afhankelijk van de auto, de actieradius en het laadpunt. Daarbij is het laden bij snellaadpunten langs de snelweg niet voor iedere auto geschikt. Door verstandig om te gaan met de accu, door bijvoorbeeld altijd met een volle accu weg te rijden, kunt u voorkomen dat u onderweg moet opladen.

2.   Beperkte actieradius

Een auto met verbrandingsmotor heeft doorgaans een hogere actieradius dan een elektrische auto. Hier moet u rekening mee houden wanneer u veel onderweg bent. Gelukkig wordt de actieradius van elektrische auto’s steeds hoger, waardoor dit een steeds kleinere issue zal zijn. Wanneer u uw elektrische zakelijke leaseauto met name voor woon-werkverkeer gebruikt, zult u hier weinig hinder van ervaren. voornamelijk in de grote steden, zijn er veel laadmogelijkheden. Echter is dit (nog) een stuk minder buiten de randstad.

elektrische auto leasen

Elektrische auto leasen bij Pure Lease

Bent u benieuwd wat uw opties bij Pure Lease zijn? Wij hebben een breed aanbod tot onze beschikking.

  • Bent u bijvoorbeeld op zoek naar een elektrische leaseauto die comfort en sportiviteit combineert? Kies dan voor een Polestar 2.
  • Of zijn indrukwekkende prestaties en innovatieve autopilot functies belangrijk? Ga voor Tesla Model 3.
  • Least u liever een compacte stadsauto die ruim is van binnen? Denk eens aan de Opel eCorsa of de Peugeot e208.
  • Heeft u veel ruimte nodig om zakelijk te kunnen vervoeren? Dan bieden we ook de mogelijkheid om elektrische bedrijfswagens te leasen.

Wil u elektrisch leasen, maar weet u nog niet welke zakelijke leasevorm het beste bij u past? Lees onze blog over de verschillende leasevormen. Of heeft u vragen over de verschillende auto’s? Neem contact met ons op, we helpen u graag.

Meer nieuws

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01: de stijlvolle plug-in hybride 

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01, een stijlvolle plug-in hybride die luxe en duurzaamheid combineert. Nu uit voorraad leverbaar. Lees verder!

Verder lezen
Lynk& Co 01 leasen

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

Kleine elektrische leaseauto is een slimme keus

Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Verder lezen
kleine elektrische leaseauto