Pure Lease
elektrische bestelbussen leasen

Overweeg je een elektrische bestelbus te leasen? Dit is wat je moet weten

Wil je een bestelbus leasen?? Misschien overweeg je dan een elektrische bestelbus; een kostenefficiënte en duurzame optie voor jouw onderneming. Maar waar moet je eigenlijk op letten als je een elektrische bestelbus gaat leasen? In dit artikel vertellen we je alles wat je moet weten.

Welke leasevorm past bij jouw onderneming?

Voordat we duiken in de tips voor het kiezen van de juiste bestelbus, eerst even een paar praktische zaken. Als ondernemer heb je namelijk verschillende opties als het gaat om het leasen van elektrische bestelbussen. Wil je weten welke leasevorm bij jou en jouw bedrijf past? Stel jezelf dan deze drie vragen:

  1. Welke functie heeft een bestelbus voor mijn bedrijf?
  2. Vind ik het prima om zelf het onderhoud van mijn bestelbussen te regelen of wil ik volledig ontzorgd worden?
  3. Wil ik voor een korte of lange periode leasen?

De leasevorm die het beste bij je past, is afhankelijk van je budget, flexibiliteit en langetermijnplanning. Kijk naar mogelijkheden zoals full operational leaseoccasion lease en shortlease en bepaal welke het beste aansluit bij de behoeften en doelstellingen van jouw onderneming.

De juiste laadinfrastructuur 

Een naadloze bedrijfsvoering met een elektrische bestelbus vraagt om een doordachte laadinfrastructuur. Onderzoek van tevoren of jouw bedrijfslocatie geschikt is voor het plaatsen van laadpalen. Ook is het handig om te kijken naar de beschikbaarheid van openbare laadstations in de buurt.

Een elektrische bestelbus kiezen 

Bij het kiezen van een elektrische bestelbus zijn er verschillende factoren om in overweging te nemen.  Zo moet je letten op actieradius, rijgedrag en laadcapaciteit. Hier kom je dus ook weer terug bij de kern: wat zijn de behoeften van jouw onderneming?

Actieradius en rijgedrag

De eerste elektrische accu’s waren nauwelijks in staat om een flinke actieradius te garanderen, laat staan met een volgeladen bus. De capaciteit van de gemiddelde elektrische accu is in korte tijd enorm toegenomen. Hierdoor komen er nu steeds meer elektrisch aangedreven bestelbussen op de markt. Gemiddeld hebben ze een actieradius tussen de 200 en 350 kilometer. Analyseer voor jouw onderneming de dagelijkse routes van je team om ervoor te zorgen dat de gekozen bus voldoet aan je behoeften. 

Timemanagement

Efficiënt timemanagement is belangrijk voor een onderneming. Je wilt geen tijd verliezen aan het onnodig lang wachten tot je bestelbus is opgeladen. Bepaal hoeveel tijd je team kan spenderen aan het opladen van de bus, zonder negatieve gevolgen voor je marges. Kies eventueel voor voertuigen met een snellaadoptie om je productiviteit te vergroten.

Vervoer

Naast elektrische mobiliteit is het belangrijk om te kijken naar de vervoerscapaciteit van de bestelbus. Bekijk welke goederen er vervoerd moeten worden en wat het gemiddelde gewicht hiervan is. Kijk aan de hand daarvan naar de verschillende elektrische bestelbussen. Dit is vooral van belang voor bedrijven die afhankelijk zijn van het transporteren van specifieke goederen of materialen.

Onderhoud en reparatie

Een van de voordelen van elektrische voertuigen is het lage aantal bewegende delen, waardoor er minder onderhoud nodig is. Daardoor hoef je de bestelbus minder vaak te missen voor een onderhoudsbeurt. Natuurlijk is bij Pure Lease alles geregeld rondom onderhoud en reparaties, zodat jij je kunt focussen op wat echt belangrijk is voor jouw onderneming.

Mobiliteitsplan van Pure Lease 

Het mobiliteitsplan helpt je als ondernemer kostenefficiënt om te gaan met je wagenpark. Samen kijken we namelijk naar welk voertuig het beste bij jouw onderneming past en zorgen we dat jouw wagenpark optimaal is voor je business. Of je nu een klein bedrijf bent dat groeit of een gevestigd bedrijf dat zijn wagenparkbeheer wil optimaliseren, Pure Lease staat voor je klaar. 

Bekijk ons aanbod elektrische bestelbussen en kies de bedrijfswagen die het beste past bij jouw onderneming. Twijfel je nog? Lees dan onze blog over de voordelen (link naar blog) van het leasen van een elektrische bestelbus. Mocht je daarna nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Meer nieuws

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01: de stijlvolle plug-in hybride 

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01, een stijlvolle plug-in hybride die luxe en duurzaamheid combineert. Nu uit voorraad leverbaar. Lees verder!

Verder lezen
Lynk& Co 01 leasen

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

Kleine elektrische leaseauto is een slimme keus

Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Verder lezen
kleine elektrische leaseauto