Pure Lease
hoe werkt zakelijk leasen

Zakelijk leasen wordt steeds populairder, en met goede reden. Deze aantrekkelijke leasevorm biedt de zakelijke rijder veel voordelen. Naast gemak en ontzorging, levert het ook verschillende fiscale voordelen op. Maar hoe werkt zakelijk leasen nu precies en waar moet je op letten? Ontdek het in deze blog!

Stap 1. Kies de juiste leasevorm

Heeft u zich al eens in dit onderwerp verdiept en weet u redelijk hoe zakelijk leasen werkt? Dan weet je waarschijnlijk dat er meerdere leasevormen mogelijk zijn. Leasemaatschappijen hebben deze in het leven geroepen, om zo goed mogelijk aan te sluiten op jouw specifieke wensen. Zo heb je bij Pure Lease de keuze uit de volgende zes leasevormen:

In onze vorige blog ‘Welke zakelijke leasevorm past bij mij? ’ zie je de belangrijkste kenmerken per leasevorm en leggen we uit hoe je de beste leasevorm kiest op basis van je situatie en wensen.

Stap 2. Kies een leaseauto 

Nadat je de juiste leasevorm hebt gekozen, is het tijd om een auto uit te zoeken. Kijk in het aanbod leaseauto’s welke modellen onder de door jou gekozen leasevorm vallen. Weet je al precies waar je naar op zoek bent? Super! Zo niet, we denken graag met je mee.

Stap 3. Bepaal het maandtarief 

Voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto rijden: dat is iets wat veel ondernemers aanspreekt. De hoogte van het leasetarief is afhankelijk van een aantal factoren. Zo verschilt het leasetarief natuurlijk per leaseauto. Kies je voor een BMW? Dan zal het tarief hoger uitvallen dan bij een goedkope stadsauto.

Daarnaast is het leasetarief afhankelijk van 3 factoren:

  • De looptijd
  • Het aantal kilometers
  • De gewenste componenten

Factor 1. De looptijd 

De duur van het contract is voor leasemaatschappijen een belangrijke factor voor het berekenen van het leasetarief. Doorgaans is de looptijd 1 tot 5 jaar. Kies je voor Shortlease? Dan rijdt je al vanaf 3 maanden in een gloednieuwe leaseauto.

Factor 2. Het aantal kilometers 

Hoeveel kilometer rij je gemiddeld per jaar? Op basis hiervan bepaal je hoeveel kilometers je maximaal per jaar gaat rijden in de leaseauto. Hoe meer kilometers je verwacht te maken, hoe hoger het leasetarief.

Maak echter niet de fout om een te laag aantal maximale kilometers te kiezen. Ga eerder uit van een ruime schatting. Wanneer je het maximale aantal kilometers overschrijdt, brengt dit namelijk extra kosten met zich mee.

Factor 3. De gewenste componenten 

Ten slotte is het maandtarief afhankelijk van de componenten die je eventueel extra kunt toevoegen aan het leasecontract. Denk bijvoorbeeld aan:

  • Brandstofkosten
  • Winter- of allseasonbanden
  • Vervangend vervoer bij pechhulp

Houd rekening met de bijtelling 

Rij je per jaar meer dan 500 kilometer voor privéritten? Dan krijg je bij zakelijk leasen te maken met bijtelling. In de praktijk zul je merken dat je al snel over deze kilometergrens heengaat. Belangrijk dus om te weten hoeveel bijtelling je moet betalen!

Anno 2022 geldt een bijtellingspercentage van 22%. Rij je in een elektrische auto? Dan betaal je 16% over de eerste €35.000. Over het resterende bedrag betaal je 22%.

Auto leasen? Kies voor Pure Lease 

Op zoek naar een leasemaatschappij waar persoonlijk contact en flexibiliteit centraal staat? Laat ons je volledig ontzorgen. Zakelijke rijders kunnen altijd bij ons terecht voor deskundig advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Heb je nog meer vragen of hoe zakelijk leasen werkt? Neem contact op!

Meer nieuws

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01: de stijlvolle plug-in hybride 

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01, een stijlvolle plug-in hybride die luxe en duurzaamheid combineert. Nu uit voorraad leverbaar. Lees verder!

Verder lezen
Lynk& Co 01 leasen

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

Kleine elektrische leaseauto is een slimme keus

Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Verder lezen
kleine elektrische leaseauto