Pure Lease
welke leasevorm

Welke zakelijke leasevorm past bij mij?

Wil je zelf zakelijk een auto leasen? Maar weet je nog niet welke zakelijke leasevorm het beste bij je situatie of die van je medewerkers past? Er zijn verschillende vormen van een ‘auto van de zaak’, waar we je graag over inlichten in deze blog. Zo kun je zelf gemakkelijk bepalen welke vorm van zakelijke autolease het beste bij jouw wensen past. Lees meer!

Wat is inbegrepen bij zakelijke autolease?

Bij elke leasevorm is de verzekering van de zakelijke lease auto standaard volledig inbegrepen. Verder vallen diverse kostenposten onder de maandelijkse leasekosten. Denk hierbij aan:

 • Verzekering
 • Wegenbelasting
 • Reparatie
 • Onderhoud

En optioneel kun je daaraan toevoegen:

 • Brandstof
 • Winterbanden

Soorten zakelijke auto lease

Hoeveel kilometers rijdt u zakelijk per jaar? En voor hoeveel maanden of jaren wilt u een leasecontract afsluiten? Al deze afwegingen bepalen uw ideale leasevorm. Zo hebben we bij Pure Lease flexibele contracten voor zowel personenauto’s als bedrijfswagens. Zakelijk shortleasen is ook mogelijk.

Bent u zzp’er of starter? Geen zorgen, ook voor u zijn er zakelijke lease mogelijkheden. U bent flexibel in wat voor zakelijke autolease u kiest en alle mogelijkheden zijn helemaal op uw wensen afgestemd. Om u te helpen bij uw keuze, zetten we alle soorten zakelijke lease hieronder voor u uiteen.

Full Operational Lease: de meest ontzorgende leasevorm

Bij full operational lease wordt u volledig ontzorgd. Alle autokosten zijn gebundeld in één vooraf vastgesteld leasetarief per maand. Naast de kosten voor onderhoud en verzekering vallen ook de afschrijving, brandstofkosten en pechhulp onder deze leasevorm. Kortom, bij deze leasevorm wordt u volledig ontzorgd en weet u precies waar u aan toe bent voor een vast maandbedrag.

 • All-inclusive leasevorm
 • Alle autokosten gebundeld in één leasetarief

Lees ook; Waarom zakelijk leasen? 5 onmiskenbare voordelen!

Shortlease zakelijk: leasen met een korte looptijd

Als u slechts tijdelijk een zakelijke lease auto nodig heeft en niet vast wilt zitten aan een langdurig leasecontract, is shortlease de ideale oplossing. Zo betaalt u niet het hele jaar voor uw leaseauto, maar alleen in de periode waarin u de auto écht nodig heeft. Perfect voor bijvoorbeeld tijdelijke medewerkers, projecten of seizoenswerk. U sluit al een shortlease contract af vanaf drie maanden en voor een maximale duur van twaalf maanden. Een shortlease contract is maandelijks opzegbaar en is inclusief onderhoud en reparatiekosten.

 • Flexibel leasecontract
 • Korte looptijd: 3 tot 12 maanden
  Contract per maand opzegbaar

Bedrijfswagen leasen zakelijk: alle typen grijze kentekens

Een bedrijfswagen leasen voor zakelijk gebruik? Dan past deze leasevorm goed bij uw situatie. Bij Pure Lease kunt u bedrijfswagens zowel netto als full operational leasen. U hoeft geen rekening te houden met BPM wanneer u de auto zakelijk rijdt. Daarnaast loopt u geen financiële risico’s: de bedrijfswagen betaalt u namelijk vanuit uw eigen onderneming. Het leasen van een bedrijfswagen heeft dus geen invloed op uw liquiditeit.

Pure Lease biedt als één van de weinige partijen deze lease mogelijkheid aan. Het leasen van grijs kenteken auto’s is een specialisme waarbij we u graag van dienst zijn. Daarnaast lichten we u graag in over de fiscale voordelen van een grijs kenteken voor uw onderneming. Wij bieden alle typen grijs kenteken auto’s van alle merken aan.

 • Tegen een scherp tarief in nieuwe bedrijfswagens rijden
 • Ook jong gebruikte bedrijfswagens inzetbaar
 • Alle typen en modellen beschikbaar

Starters & ZZP lease: voor startende en/of zelfstandige ondernemers

U kunt als startende ondernemer zakelijk een auto leasen bij Pure Lease. Omdat u nog geen jaarcijfers beschikbaar hebt, bieden we leaseauto’s tegen een extra scherp en flexibel leasetarief. Deze leaseauto’s zijn nieuw of jong gebruikt! Ook voor deze leasevorm zijn geen financiële risico’s omdat het geen invloed heeft op uw liquiditeit. De auto wordt vanuit de zaak betaald.

Daarnaast snappen we dat het lastig inschatten is hoe de komende jaren financieel gaan verlopen. Als het wat minder goed gaat met de zaak, kijken we graag samen naar een passende oplossing. De looptijd van deze vorm van zakelijk leasen is 1 tot 5 jaar.

 • Zakelijk leasen voor zzp’ers en starters
 • Nieuw of jong gebruikte auto’s leasen
 • Extra scherp leasetarief

Sale & Leaseback

Creëert liquiditeit op het moment dat u dit nodig heeft

Heeft u één of meerdere auto’s in bezit? Als u het beheer ervan wilt uitbesteden of extra liquiditeit wilt creëren, dan is dit een passende oplossing. bWij kopen uw auto(‘s) over tegen een reële waarde en maken ze vervolgens klaar voor een passende zakelijke leasevorm.

Afhankelijk van u wensen en situatie, wordt het een van de hierboven genoemde leasevormen.

Vrijblijvend een voorstel ontvangen voor uw auto(‘s)? Neem hier contact met ons op.

Conclusie

Welke leasevorm het beste past bij uw situatie hangt af van een aantal zaken. Wilt u voor een korte periode leasen? Dan is een shortlease ideaal. En gaat u voor een auto of bedrijfswagen? In het geval van een bedrijfswagen is de specifieke leasevorm voor grijs kenteken auto’s interessant.

Voor zakelijke lease auto’s is het de vraag of u alleen de auto wenst of álle kosten in het maandbedrag wilt vastleggen. Let daarbij op uw financiële situatie als u startende en/of zelfstandig ondernemer bent. De leasevormen zijn bedoeld om zo goed mogelijk op de situatie van de bestuurder aan te sluiten.

Heeft u toch extra wensen? Dan gaan we graag met u in gesprek om een op maat gemaakte leasevorm voor u te ontwikkelen. Samen vinden we een passende oplossing.

Voor aanvullende informatie of vragen kunt u hier een afspraak plannen. Wij bespreken graag de mogelijkheden met u in een persoonlijk gesprek. Zo weet u zeker dat u de best passende leasevorm kiest!

Meer nieuws

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01: de stijlvolle plug-in hybride 

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01, een stijlvolle plug-in hybride die luxe en duurzaamheid combineert. Nu uit voorraad leverbaar. Lees verder!

Verder lezen
Lynk& Co 01 leasen

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

Kleine elektrische leaseauto is een slimme keus

Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Verder lezen
kleine elektrische leaseauto