Hoe werkt zakelijk leasen? In 3 stappen een auto leasen
Zakelijk leasen wordt steeds populairder, en met goede reden. Deze aantrekkelijke leasevorm biedt de zakelijke rijder veel voordelen. Naast gemak en ontzorging, levert het ook verschillende fiscale voordelen op. Maar hoe werkt zakelijk leasen nu precies en waar moet u op letten? Ontdek het in deze blog!
Stap 1. Kies de juiste leasevorm
Heeft u zich al eens in dit onderwerp verdiept en weet u redelijk hoe zakelijk leasen werkt? Dan weet u waarschijnlijk dat er meerdere leasevormen mogelijk zijn. Leasemaatschappijen hebben deze in het leven geroepen, om zo goed mogelijk aan te sluiten op uw specifieke wensen. Zo heeft u bij Pure Lease de keuze uit de volgende zes leasevormen:
In onze vorige blog ‘Welke zakelijke leasevorm past bij mij? ’ ziet u de belangrijkste kenmerken per leasevorm en leggen we uit hoe u de beste leasevorm kiest op basis van uw situatie en wensen.
Stap 2. Kies een leaseauto
Nadat u de juiste leasevorm heeft gekozen, is het tijd om een auto uit te zoeken. Kijk in het aanbod leaseauto’s welke modellen onder de door uw gekozen leasevorm vallen. Weet u al precies waar u naar op zoek bent? Super! Zo niet, dan denkt de leasemaatschappij graag met u mee.
Bij Pure Lease kunt u online zelf uw leaseauto samenstellen. Kies het merk, model en vergelijk de diverse uitvoeringen.
Stap 3. Bepaal het maandtarief
Voor een vast bedrag per maand in een nieuwe auto rijden: dat is iets wat veel ondernemers aanspreekt. De hoogte van het leasetarief is afhankelijk van een aantal factoren. Zo verschilt het leasetarief natuurlijk per leaseauto. Kiest u voor een BMW? Dan zal het tarief hoger uitvallen dan bij een goedkope stadsauto.
Daarnaast is het leasetarief afhankelijk van 3 factoren:
- De looptijd
- Het aantal kilometers
- De gewenste componenten
Factor 1. De looptijd
De duur van het contract is voor leasemaatschappijen een belangrijke factor voor het berekenen van het leasetarief. Doorgaans is de looptijd 1 tot 5 jaar. Kiest u voor Shortlease? Dan rijdt u al vanaf 3 maanden in een gloednieuwe leaseauto.
Factor 2. Het aantal kilometers
Hoeveel kilometer rijdt u gemiddeld per jaar? Op basis hiervan bepaalt u hoeveel kilometers u maximaal per jaar gaat rijden in de leaseauto. Hoe meer kilometers u verwacht te maken, hoe hoger het leasetarief.
Maak echter niet de fout om een te laag aantal maximale kilometers te kiezen. Ga eerder uit van een ruime schatting. Wanneer u het maximale aantal kilometers overschrijdt, brengt dit namelijk extra kosten met zich mee.
Factor 3. De gewenste componenten
Ten slotte is het maandtarief afhankelijk van de componenten die u eventueel extra kunt toevoegen aan het leasecontract. Denk bijvoorbeeld aan:
- Brandstofkosten
- Winter- of allseasonbanden
- Vervangend vervoer bij pechhulp
Houd rekening met de bijtelling
Rijdt u per jaar meer dan 500 kilometer voor privéritten? Dan krijgt u bij zakelijk leasen te maken met bijtelling. In de praktijk zult u merken dat u al snel over deze kilometergrens heengaat. Belangrijk dus om te weten hoeveel bijtelling u moet betalen!
Anno 2022 geldt een bijtellingspercentage van 22%. Rijdt u in een elektrische auto? Dan betaalt u 16% over de eerste €35.000. Over het resterende bedrag betaalt u 22%.
Auto leasen in Alkmaar? Kies voor Pure Lease
Op zoek naar een leasemaatschappij waar persoonlijk contact en flexibiliteit centraal staat? Laat ons u volledig ontzorgen. Zakelijke rijders in Noord-Holland kunnen altijd bij ons terecht voor deskundig advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact op !