Zakelijk leasen als ZZP’er, wat zijn je opties?

Auto leasen als zzp’er

Wanneer je als zzp’er in de markt bent voor een auto, is er een grote kans dat je overweegt een auto te leasen. Leasen als zzp’er biedt namelijk een tal van voordelen. Zo kun je door te leasen de aanschafkosten spreiden. Daarnaast is het onderhoud en de verzekering inbegrepen in het maandbedrag, waardoor je niet voor onverwachte kosten komt te staan. Ten slotte lever je de auto aan het einde van het leasecontract in en heb je de vrijheid om een nieuwe auto te leasen of niet.

Weten welke opties je hebt als het gaat om zakelijk leasen als zzp’er? Lees dan vooral verder!

Zakelijke leasevormen voor zzp’ers

1. Zakelijk leasen voor zzp’ers en starters

Als je een zakelijk leasecontract afneemt, moet je vaak jaarcijfers laten zien om aan te tonen dat je de auto kan veroorloven. Maar als beginnend ondernemer is het begrijpelijk als je nog geen financiële overzichten hebt. Met de zakelijke lease voor zzp’ers & starters van Pure Lease heb je de mogelijkheid om een nieuwe auto te leasen tegen een scherp tarief. En als je het financieel even moeilijk hebt, kijken de experts van Pure Lease samen met jou naar een passende oplossing.

2. Short Lease

Wil je je niet vastleggen op een leasecontract voor de lange termijn? Bijvoorbeeld omdat je een start-up bent? Met een shortlease contract rijd je al vanaf drie maanden in een volledig uitgeruste leaseauto. Je betaalt niet voor het hele jaar, alleen wanneer je de auto écht nodig hebt.

Voordelen shortlease

 • Geen financiële risico’s
 • Korte looptijd: 3 tot 12 maanden
 • Per maand opzegbaar
 • Inclusief onderhoud en reparatiekosten
 • Tegen een scherp tarief in nieuwe auto’s rijden

>Bekijk het huidige shortlease aanbod hier

3. Full Operational Lease

Alles is inbegrepen in de maandelijkse betaling van Full Operational Lease. Het onderhoud, de verzekering en pechhulp. Het enige wat jij hoeft te betalen, is de brandstof. Je komt nooit voor onverwachte kosten te staan, wat deze leasevorm ideaal maakt voor zzp’ers.

Voordelen Full Operational Lease

 • Volledige ontzorging
 • Geen financiële risico’s
 • Looptijd: 1 tot 5 jaar
 • Geen invloed op je liquiditeit

> Ontdek meer voordelen van Operational Lease

4. Bedrijfswagen Lease

Heb je een grotere auto nodig voor jouw bedrijf? Bijvoorbeeld omdat je grote producten vervoert of ruimte nodig hebt voor je gereedschap? Dan is het leasen van een bedrijfswagen misschien iets voor jou.

Je geniet van lagere motorrijtuigenbelasting en krijgt vrijstelling van belasting op personenauto’s en motorrijtuigen via de ondernemersregeling. Je bestelauto moet wel aan bepaalde eisen voldoen om in aanmerking te komen voor een bedrijfsauto met een grijs kenteken. Zo moet het voertuig:

 • ingericht zijn voor het vervoer van goederen
 • maximaal 3.500 kg wegen

Als ondernemer moet je ook aan de volgende voorwaarden voldoen:

 • Je staat als ondernemer ingeschreven voor de btw en hebt een btw-nummer.
 • De bestelauto staat op jouw naam geregistreerd en jij bent degene aan wie het btw-nummer is toegekend.
 • Meer dan 10% van de jaarkilometrage wordt zakelijk gereden.

> Ik wil een bedrijfswagen leasen

Kies je zakelijke leasevorm als zzp’er

Zoals je nu weet komt elke zakelijke leasevorm met zijn eigen voordelen en flexibiliteit. Zakelijk leasen als zzp’er kan een waardevolle investering zijn die je financieel en operationeel ondersteunt. Belangrijk is om te bepalen welke leasevorm bij jou en jouw zakelijke ambities past.

Hulp nodig bij het kiezen van een leasecontract dat het best bij jou past? Neem contact op met onze medewerkers!

Stel je vraag per mail of bel ons op 072-5613644