De nieuwe EV’s van 2022!

In 2021 hebben we reeds kennis gemaakt met een aantal inmiddels populaire EV’s. Zit jouw ideale auto daar niet bij? 2022 kan daar verandering in brengen. We nemen je mee langs een aantal nieuwkomers!

Polestar 3 leasen

Renault Megane E-Tech electric

Op het nieuwe CMF-EV platform zal zowel deze stijlvolle Renault uitkomen als de toekomstige Nissan Arya. Met een accu van 40 tot 60 kWh loopt de actieradius op tot 470km. De auto komt naar verwachting in het voorjaar op de markt en richt zijn/haar pijlen op de Volkswagen ID.3.

Mercedes-Benz EQE (SUV)

Afgelopen jaar hebben we de de EQS leren kennen als de elektrische top limousine van Mercedes. Dit jaar volgt er een compacter model op basis van hetzelfde MEA platform. Is de sedan niet praktisch genoeg voor je of wil je simpelweg in een SUV rijden? Wacht dan op de EQE-SUV of de EQB.

Polestar 3

Uitbreiding van de Polestar familie. Na de 1 en 2 komt, juist, de 3. De verwachting zijn dat een sportieve SUV wordt met een eigen design taal. Hiermee zou de 3 dus afstappen van het “Volvo familie gezicht”. Omdat hij ook in technisch opzicht lijkt af te wijken van de XC40, de C40 en de Polestar 2 is het een echte nieuwkomer.

Volkswagen ID5 / Skoda Enyaq Coupe

Ergens al bekend, maar toch nieuw. In dit geval zullen de bestaande ID.4 en Enyaq voorzien worden van Coupe daklijnen. Minder ruimte achterin, maar een spannender ontwerp.

BMW i3

De naam kennen we al, echter is de toekomstige i3 helemaal nieuw. Doorgaand op de introductie van de i4 (elektrische 4-serie Gran Coupe) komt de i3 als elektrische 3-serie op de markt.

Hyundai Ioniq 6

In 2021 bracht Hyundai de Ioniq 5, een geweldig design met retro details. Toch lijkt het erop dat de Ioniq 6 een andere weg in slaat met een sedan-ontwerp met een hele lage cw-waarde waarvan een elektrische auto heel veel kan profiteren.

Bijtelling (2022)

Wanneer bovenstaande auto’s nog in 2022 geleverd worden, kun je profiteren van 16% bijtelling over de eerste € 35.000,=. Over de resterende waarde wordt dan 22% bijtelling berekend. Goed nieuws, op dit moment beschikken wij ook nog over een aantal auto’s met 12% bijtelling vanuit 2021. O.a. de Polestar 2 is direct uit voorraad leverbaar.

Informatie gebaseerd op reeds gepubliceerd automotive nieuws. Betreft een selectie van vele introducties in 2022.