Pure Lease
tips auto winterklaar maken

Klaar voor de kou? 7 tips om uw auto winterklaar te maken! 

Na een zachte winter, staan er weer koude nachten om de hoek. Bereid uw auto en uzelf goed voor op de vrieskou. Met onze 7 tips om uw auto winterklaar te maken bespaart u tijd, voorkomt krabben en gaat u veilig de weg op. Zowel in Nederland als in het buitenland. Voor berijders waarvan hun auto voorzien is van een standkachel/parkeerverwarming zijn onderstaande tips wellicht in mindere mate relevant.

Goede voorbereiding

Een goede voorbereiding is het halve werk. Zorg dat u in ieder geval de volgende items aanschaft en/of in uw auto hebt:

  • Ijskrabber om uw autoruit ijsvrij te maken.
  • Handschoenen, om uw handen warm te houden tijdens het krabben.
  • Warme dekens en een flesje water in geval van pech.
  • Slotontdooiers om uw deuren los te maken bij bevriezing.
  • Berijdersboekje.

Uw auto winterklaar maken

Met onderstaande tips beschermt u uw auto tegen de vrieskou en kunt u zonder krabben wegrijden. Zeker weten dat uw auto winterklaar is? Maak dan een afspraak voor een winterbeurt.

Tip 1: antivries ruitenvloeistof

Maak uw auto winterklaar door antivriesruitenvloeistof te gebruiken. Vooral in de winter worden autoruiten snel vies door het opspattende water en/of sneeuw. Het is zaak om uw zicht vrij te houden en ruitenvloeistof te gebruiken bij een vieze ruit. Antivries ruitenvloeistof herkent u aan de blauwe kleur en zorgt ervoor dat uw vloeistof niet bevriest.

Tip 2: vermijd krabben dankzij een anti-ijsdeken

Voorkom bevroren autoruiten met een anti-ijsdeken. Een anti-ijsdeken legt u over uw voorruit en klemt u vast tussen de portieren. Naast dat u ‘s ochtends niet hoeft te krabben, beschermt het deken ook uw ruitenwissers. Zo vriezen ze niet vast aan uw voorruit. Een win-win! Het deken schaft u voor slechts een paar euro aan.

Toch bevroren of geen behoefte aan een anti-ijsdeken? De-Ice spray is dan wellicht geschikt in jouw situatie. Aanbrengen, even wachten en het middel doet zijn werk.

Tip 3: kies voor winterbanden 

Verwissel uw zomerbanden voor winterbanden. Met winterbanden heeft u meer grip tijdens natte weersomstandigheden. U kunt uw winterbanden al laten plaatsen vanaf 7 graden en lager. Lees hier meer over de voordelen van winterbanden.

Tip 4: controleer uw bandenspanning 

Een andere manier om uw auto winterklaar te maken is door de bandenspanning te controleren. De kou zorgt ervoor dat de bandenspanning afneemt. Daarom kan het geen kwaad om 0.2 bar toe te voegen aan de aanbevolen hoeveelheid.

Heeft u een winterbandenregeling? Laat uw zomerbanden dan op tijd verwisselen.

Tip 5: zorg voor goed zicht 

In de winter beslaan uw ruiten snel door condens. Schaf een vochtvreter aan om het condens te verminderen. Heeft u toch condens? Zet de airconditioning/verwarming op de voorruit. Ook is verlichting een belangrijk aandachtspunt. Te vaak zien we nog auto’s zonder verlichting rijden of enkel op dagrijverlichting. Let hierop bij auto’s zonder lichtsensor.

Tip 6: vierwielaandrijving

Deze tip kan betrekking hebben op de toekomst. Ga voor een auto met vierwielaandrijving. Zeker in combinatie met winterbanden is het verschil bij optrekken, sturen en remmen enorm. Heeft u geen vierwielaandrijving? Er is kans dat uw auto een “snow mode” kent, of andere rijmodi voor gladde omstandigheden. Ook kan het in extreme gevallen lonen om te proberen hoe de auto reageert met het ESP systeem uitgeschakeld.

Tip 7: controleer uw accu

In de winter heeft de accu het extra zwaar. U kunt de accu helpen door korte ritten te vermijden. Zeker weten dat uw accu de winter doorkomt? Laat uw accu controleren in de werkplaats.

Zeker de weg op in de winter 

Door uw auto winterklaar te maken gaat u veilig op weg, maar ook óp de weg kunt u voorzorgsmaatregelen nemen.

  • Maak uw auto sneeuwvrij voordat u wegrijdt. Vergeet uw koplampen niet schoon te maken.
  • Rijd weg in de tweede versnelling wanneer mogelijk. Dit kan helpen bij het doseren van het motorvermogen op de aangedreven banden.
  • Pas uw snelheid aan en laat uw gas tijdig los. Dat voorkomt plots remmen en eventueel slip.

Klaar voor de vrieskou 

Winterse weersomstandigheden zorgen voor meer gevaarlijke verkeerssituaties. Kies een auto met bijvoorbeeld vierwielaandrijving. Ook is een standkachel/parkeerverwaring een geweldige uitvinding om uw auto voor vertrek te ontdooien. Bent u toe aan een vervangende auto? Bekijk onze huidige lease aanbiedingen direct online.

Heeft u nog vragen over het winterklaar maken van uw auto? Neem contact met ons op!

Meer nieuws

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01: de stijlvolle plug-in hybride 

Ontdek de nieuwe Lynk&Co 01, een stijlvolle plug-in hybride die luxe en duurzaamheid combineert. Nu uit voorraad leverbaar. Lees verder!

Verder lezen
Lynk& Co 01 leasen

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

Kleine elektrische leaseauto is een slimme keus

Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Verder lezen
kleine elektrische leaseauto