Pure Lease
kleine elektrische leaseauto

Waarom een kleine elektrische leaseauto een slimme keus kan zijn. 

Met de voortdurende verschuiving naar duurzame mobiliteit, overwegen steeds meer zakelijke leaserijders in Nederland de overstap naar kleine elektrische leaseauto’s. Maar welke auto kies je dan? Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Wanneer kiezen voor een kleinere auto? 

Voorheen was een grote auto een teken van status. De gedachte was: hoe groter de auto, hoe succesvoller je was. Wilde je serieus genomen worden bij een belangrijke afspraak, dan was het niet verstandig om in een klein ‘boodschappenautootje’ aan te komen rijden. 

Toch begint dat beeld te veranderen. Steeds meer zakelijke rijders kiezen voor een kleinere auto. Dit biedt namelijk een flink aantal voordelen. Daar komen we later in dit artikel op terug.

Uiteraard is het wel belangrijk om eerst even stil te staan bij jouw behoeften ten aanzien van een auto en je af te vragen of een kleinere auto daar wel bij aansluit. Neem je bijvoorbeeld regelmatig meerdere passagiers mee of vervoer je vaak ook producten die veel ruimte innemen, dan is een kleine auto wellicht geen optie. Indien dit laatste het geval is, kun je misschien beter een elektrische bestelwagen overwegen. Daarover lees je meer in dit artikel.  

De voordelen van een compacte elektrische auto 

Heb je besloten dat je niet per se een grote auto nodig hebt, maar wel een voorkeur hebt voor een grote auto, dan hebben we hier wat voordelen van een compacte auto onder elkaar gezet die je wellicht van gedachten doen veranderen.

Een kleinere auto heeft lagere kosten 

Een van de belangrijkste voordelen van het leasen van een kleine elektrische auto is de kostenbesparing op zowel brandstof als onderhoud. Elektriciteit is over het algemeen goedkoper dan traditionele brandstoffen, en elektrische auto’s hebben minder bewegende delen, wat resulteert in lagere onderhoudskosten en minder bezoeken aan de garage.

Elektrisch rijden biedt fiscale voordelen 

In Nederland wordt elektrisch rijden nog steeds aangemoedigd door aantrekkelijke fiscale regelingen. Zakelijke leaserijders kunnen profiteren van lagere bijtellingstarieven, milieu-investeringsaftrek en vrijstelling van wegenbelasting, waardoor de totale kosten van het leasen van een elektrische auto aanzienlijk verminderen.

Handig in de stad 

De compacte aard van kleine elektrische auto’s maakt ze ideaal voor gebruik in de stad. Ze zijn gemakkelijk te parkeren, wendbaar in het verkeer en perfect geschikt voor kortere ritten. Dit maakt ze een praktische keuze voor zakelijke professionals die veel in stadscentra opereren.

Luxe in het klein 

Het lijkt vaak of luxe en grootte hand in hand gaan. Dat hoeft echter helemaal niet. Er is een ruim aanbod van kleine elektrische leaseauto’s die je alle comfort en luxe bieden die je kan wensen. Stoelverwarming, surround sound en een lederen interieur. Er zijn genoeg opties om je auto te stylen zoals jij dat wilt.

Duurzaamheid blijft belangrijk 

Elektrische auto’s spelen een cruciale rol in het verminderen van onze ecologische voetafdruk. Kleine elektrische auto’s zijn niet alleen zuinig, maar ook vriendelijk voor het milieu, waardoor je een positieve bijdrage levert aan het verminderen van de uitstoot van schadelijke stoffen.

Welke leasevorm past bij jouw onderneming?

De leasevorm die het beste bij je past, is afhankelijk van je budget, flexibiliteit en langetermijnplanning. Kijk naar mogelijkheden zoals full operational leaseoccasion lease en shortlease en bepaal welke het beste aansluit bij de behoeften en doelstellingen van jouw onderneming.

Mocht je nog vragen hebben, neem dan contact met ons op. We denken graag met je mee.

Meer nieuws

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

De top 5 beste elektrische leaseauto’s van dit moment 

Ben je op zoek naar een elektrische leaseauto, maar krijg je keuzestress door de lange lijst aan opties?

Verder lezen
Dacia Spring leasen

Elektrische bestelbussen leasen, dit moet je weten

Wil je een bestelbus leasen?? Misschien overweeg je dan een elektrische bestelbus; een kostenefficiënte en duurzame optie voor jouw onderneming.

Verder lezen
elektrische bestelbussen leasen