Pure Lease
Short lease van elektrische auto’s

De ideale oplossing voor flexibel rijden

De afgelopen jaren heeft de opkomst van elektrische voertuigen een ware revolutie teweeggebracht in de autowereld. En elektrisch rijden met een short lease contract brengt veel voordelen met zich mee, voornamelijk voor start-ups en ZZP’ers. Maar wat maakt deze combinatie zo aantrekkelijk? Je leest het in dit artikel.

Geniet van flexibiliteit

Wellicht een inkoppertje, maar short lease biedt heel veel flexibiliteit ten opzichte van een traditioneel leasecontract. Wanneer je een elektrische auto least bij Pure Lease, kies je voor een looptijd van drie tot twaalf maanden. Hierdoor kun je je auto voor korte periode gebruiken, zonder direct een grote aanschaf te doen. Dit is ideaal voor:

● Start-ups: startende bedrijven die een auto nodig hebben voor hun team, maar niet willen investeren in een volledig wagenpark

● ZZP’ers: zelfstandige ondernemers die flexibele mobiliteit willen, zonder langdurige financiële verplichtingen.

● Bedrijven met seizoensgebonden activiteiten: bedrijven die voor een bepaalde periode een auto nodig hebben, omdat het dan drukker is.

Bespaar kosten

Short lease van een elektrische auto helpt kosten besparen op meer dan één manier. Ten eerste hoef je geen groot bedrag te betalen om een nieuw voertuig te kopen. Daarnaast is onderhoud, verzekering en wegenbelasting inbegrepen in het leasecontract. Maar ook op de lange termijn zijn elektrische voertuigen vaak goedkoper. De aanschafprijs ligt tegenwoordig nog boven de traditionele auto’s, maar elektrische auto’s gaan efficiënter om met energie. Bovendien ligt de elektriciteitsprijs per kilometer lager dan de brandstofprijs per kilometer.

Lees hier alle voor- en nadelen van elektrisch leasen

Short lease van een elektrische auto is duurzaam

Pure Lease is één van de vele short-leasebedrijven die inspelen op de groeiende vraag naar elektrische auto’s. Met de opkomst van elektrische voertuigen en de groeiende bewustwording rond milieuvriendelijkheid, is de vraag naar short lease elektrische auto’s toegenomen. Dit komt onder andere doordat elektrische auto’s geen uitstoot produceren tijdens het rijden, waardoor ze een duurzamere optie zijn in vergelijking met auto’s met een klassieke verbrandingsmotor.

Toegang tot de nieuwste technologieën

Elektrische auto’s evolueren snel en er worden regelmatig nieuwe technologieën geïntroduceerd. Met short lease heb je toegang tot de nieuwste modellen, zonder je vast te leggen op een langdurige verbintenis. Een aantal nieuwe technologieën die momenteel spelen:

Swapping Stations

Verwissel de accu in plaats van opladen. Nio introduceerde dit in China en brengt dit ook naar de Europese markt.

Inductie laden

Tegenwoordig laden we onze mobiel draadloos op, door het op een magnetisch veld te leggen. Deze techniek wordt momenteel getest op elektrische auto’s in Stockholm.

Rijdend laden

In Zweden en China worden er intensieve tests uitgevoerd voor rijdend laden. Door over een speciale rail in het wegdek te rijden, wordt de accu opgeladen zonder te hoeven stoppen.

Flexibel en kosteneffectief rijden door short lease van een elektrische auto

Kortom, het short leasen van een elektrische auto is een ideale oplossing om flexibel en kosteneffectief te rijden. Het is een win-winsituatie waarbij bestuurders profiteren van de voordelen van elektrische auto’s en tegelijkertijd een positieve impact hebben op het milieu.

Ben je geïnteresseerd in short lease van een elektrische auto? 

Meer nieuws

Wat zijn de verschillen tussen Polestar 1, 2 en 3

Polestar, focus op elektrificatie, heeft de autowereld veroverd met zijn opvallende ontwerpen en geavanceerde technologie.

Verder lezen
Wat zijn de verschillen tussen de Polestar 1, 2, en 3

Kleine elektrische leaseauto is een slimme keus

Is bigger always better? In dit artikel vertellen we je waarom het leasen van een compacte elektrische auto een verstandige keuze kan zijn.

Verder lezen
kleine elektrische leaseauto

De top 5 beste elektrische leaseauto’s van dit moment 

Ben je op zoek naar een elektrische leaseauto, maar krijg je keuzestress door de lange lijst aan opties?

Verder lezen
Dacia Spring leasen