De 2023 Polestar 3

De nieuwste EV’s leasen in 2023

Zakelijk elektrisch rijden is in de afgelopen jaren steeds populairder geworden. Dit komt onder andere door het steeds groter wordende aanbod elektrische modellen. Enerzijds zijn er merken die al enige tijd elektrische auto’s produceren, die ze steeds verder ontwikkelen. Anderzijds zien we de opkomst van compleet nieuwe EV-merken in de markt. Goed nieuws, want daardoor is er ook meer keuze!

Maar om welke modellen gaat het? En wat zijn de verschillen? Wij hebben een top 3 opgesteld van onze favoriete modellen en deze nieuwste EV’s kunt u natuurlijk, nadat de nieuwe modellen beschikbaar zijn, bij Pure Lease zakelijk leasen.

Onze top 3 2023 EV’s

Hieronder zetten we onze favoriete elektrische automodellen van 2023 in een top 3 voor u op een rij:

Polestar 3 – De eerste SUV van Polestar

Het nieuwe model van Polestar is een van de meest geanticipeerde nieuwkomers in de markt van de elektrische voertuigen. De Polestar 3 is een volledig elektrische SUV met een actieradius van 610 km WLTP met 111kWh accupakket. Het systeemvermogen bedraagt 489 pk. Laden gaat AC met 11 kW (van 0 naar 100 procent in 11 uur) en DC met maximaal 250 kW (van 10 naar 80 procent in een half uur) en vehicle to grid behoort tot de mogelijkheden. De mate van regeneratief remmen bij gas los is naar eigen smaak in te stellen tot stand one pedal drive.

Het interieurontwerp van de auto is geïnspireerd op Scandinavische design principes met met zachte, koele kleuren, natuurlijk aanvoelende materialen en vooral veel minimalisme. Hij zal ook voorzien zijn van een groot touchscreen display dat bijna alle functies in de auto bedient, waaronder het navigatiesysteem en de klimaatregeling.

Polestar probeert door middel van ecologisch gecertificeerde materialen als bio-Micro Tech de voetafdruk van de Polestar 3 te zo klein mogelijk te maken.

Volkswagen ID Buzz Cargo – Iconische hypermoderne bedrijfswagen

De ID. Buzz Cargo is de eerste van een nieuwe generatie Volkswagen Bedrijfswagens.

Deze hypermoderne Volkswagen bus is volledig elektrisch. De Buzz zal een actieradius hebben van ruim 400 km met het accupakket van 77kWh. De accu is met snelladen (170kW) in circa 30 minuten van 5% naar 80% opgeladen. Daarnaast kan de ID. Buzz Cargo ook bidirectioneel laden (twee kanten op laden). Naast het opladen van de accu kan de bus dus ook stroom terugleveren aan het net.

Daarnaast bevat de bedrijfswagen alle innovaties uit de ID. Familie, zoals Travel Assist en LED Matrix ‘IQ.Light’ en is de ID. Buzz Cargo CO2 neutraal geproduceerd.

Met een grote laadruimte van 3.9 kubieke meter (Ruimte voor 2 zijwaarts geplaatste europallets), een maximale laadlengte 2,2 meter, maximaal laadvermogen 650 kg en een trekgewicht 1.000 kg is de ID. Buzz Cargo als een van de eerste volledige elektrische bedrijfswagens geschikt voor iedere klus.

Audi Q6 E-tron – De nieuwe elektrische SUV

De nieuwe elektrische SUV van Audi, Audi Q6 E-tron, wordt naar alle waarschijnlijkheid gebouwd op het PPE-platform (Premium Platform Electric). Bij het merk debuteert de PPE-techniek echter onder de Q6 e-tron, een splinternieuwe elektrische SUV die mogelijk ook een Sportback-variant krijgt.

Het model krijgt een front met daarin over twee verdiepingen verdeelde verlichting. De led-dagrijverlichting krijgt bovenaan een plek, de daadwerkelijke koplampen nestelen zich er een verdieping onder. De Q6’en E-tron zullen tussen de Q4’s en ‘Q8 e-tron‘ vallen.

De Q6 E-tron kan een laadvermogen van tot 350 kW aan. De Audi Q6 e-tron zal waarschijn eind 2022/begin 2023 gepresenteerd worden.

Pure Lease Alkmaar

Welke nieuwe EV’s kunnen we nog meer verwachten?

Naast de verwachte Polestar 3, de Volkswagen ID. Buzz Cargo en de Audi Q6 E-tron, worden nog vele andere elektrische modellen van verschillende automerken verwacht in 2023. Zo zal BMW met de nieuwe BMW i7 en de nieuwe BMW i3 op de markt komen. Toyota presenteert de nieuwe bZ4X. Dit is de eerste Toyota die specifiek is ontworpen voor batterij-elektrische aandrijving (BEV). Tot hebben we ook kennis gemaakt met de Hyundai IONIQ en natuurlijk kijken we uit naar de Volvo EX90!

Deze nieuwe EV’s zullen zeker opvallend zijn door hun unieke uitstraling en hun ongeëvenaarde kwaliteit. Ze hebben alles wat je nodig hebt om te rijden: verbeterde duurzaamheid, besparend rijden, betere veiligheid en comfortabele rijervaring

Conclusie

Er worden veel nieuwe elektrische automodellen verwacht in 2023. Ondanks dat van de meeste merken de nieuwe namen van de modellen al bekend zijn, is nog lang niet altijd duidelijk hoe de modellen er precies uit komen te zien en welke extra opties er mogelijk zijn.

Als wij onze favorieten zouden moeten kiezen, komen de Polestar 3, de VW-Buzz (onder andere omdat wij hem gewoon cool vinden) en de Q6 e-Tron zeker in onze top-3!

Aanbod bij Pure Lease

Enthousiast geworden en benieuwd wat uw opties zijn bij Pure Lease? Wij hebben een breed aanbod tot onze beschikking met de nieuwste modellen. Op het moment dat de nieuwe modellen op de markt zijn, kunt u bij ons terecht voor het leasen van de nieuwste EV’s van 2023. Houd hiervoor onze website in de gaten. Heeft u vragen over de verschillende modellen? Neem contact met ons op, we helpen u graag.